Erős vezetők reneszánsza

„Épül a Washington-Budapest-Jeruzsálem tengely?” címmel rendez konferenciát a XXI. Század Intézet. A rendezvényen Aaron Klein, az amerikai és izraeli közélet fenegyereke, a Breitbart hír- és véleményportál jeruzsálemi részlegének vezetője és oknyomozó újságírója, rádiós műsorvezető, hét könyv bestseller szerzője ad elő.

 

 
Aaron Klein oknyomozó munkájával rendre felforgatja az amerikai és izraeli politikát. Mandzsúriai elnök című könyvében felfedte Barack Obama elnök iszlámhoz, valamint különböző szocialista és kommunista szerveződésekhez fűződő fiatalkori kötődését. Az elnökválasztási kampányban a Bengázi-botrány feldolgozásával semmisítette meg Hillary Clinton külpolitikai hitelességét. Ráirányította a figyelmet az általa „Vörös hadseregnek” hívott baloldali hálózatokra, amelyek alapjaiban formálnák át az Egyesült Államokat, majd megtette ugyanezt az Izrael érdekeit belülről támadó baloldali érdekcsoportokkal szemben. Legújabb tabudöntögető könyve idén szeptemberben jelenik meg Politikailag inkorrekt útmutató Izraelhez címmel.
 
 
Az újságírót Szabó Dávid József, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, és Berzi Gergely, a XXI. Század Intézet külügyi igazgatója kérdezi a közelmúltbéli izraeli és amerikai választásokról és az erős vezetők megválasztásának trendjeiről. 
 
Donald Trump váratlan és meglepetésszerű előretörése, Benjamin Netanjahu újraválasztása, mellyel erős többséget szerzett a Knesszetben, vagy a harmadik kétharmadát megszerző Orbán Viktor sikere is azt mutatja, hogy az erős jobboldali vezetők iránti igény egyre növekszik szerte a világon – többek között ezeket a témákat is körüljárják a beszélgetés résztvevői.
 
A konferencia napján tárgyal egymással Orbán Viktor magyar kormányfő és Donald Trump amerikai elnök, Aaron Klein pedig a találkozó jelentőségéről is megosztja gondolatait.
 
Helyszín: Terror Háza Múzeum (1062 Budapest, Andrássy út 60.) 
 
Időpont: 2019. május 13. (hétfő) 10:00
 
A rendezvényen angol-magyar szinkrontolmácsot biztosítunk. Részvételi szándékát 2019. május 11. 12:00-ig legyen szíves visszajelezni a rendezvény@xxiszazadintezet.hu címen. A rendezvény élő közvetítése: www.xxiszazadintezet.hu. A konferencia sajtónyilvános. 
 

A sajtórészvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát kérjük jelezze a press@xxiszazadintezet.hu címen.