Magyarország támadásával lepleznék a brüsszeli kudarcokat

A tegnapi vita az Európai Parlamentben jól szimbolizálta, hogy az uniós intézmények nem hajlandóak belátni, hogy zsákutcába futottak a migráció és a háború ügyében, illetve, hogy Európa versenyképessége egyre rosszabb – mondta legújabb videóelemzésében Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte: a kudarcaikat el akarják fedni Orbán Viktor démonizálásával és Magyarország támadásával. Ennek egyik újabb jele, hogy ismét egy szélsőliberális gondolkodású zöldpárti holland EP-képviselőt jelöltek ki arra a célra, hogy jelentést írjon Magyarországról, aminek a megállapításai már előre borítékolhatóak.

Orbán Viktor egy átfogó értékelést adott az előadásában az Európai Unió helyzetét illetően, majd részletesen reagált a globalista EP-képviselők, illetve az Európai Bizottság éles támadásaira – kezdte legújabb videóelemzését Deák Dániel, majd kiemelte: a magyar kormányfő arról beszélt, hogy az Európai Unió súlyos válságban, a 24. órában van és érdemi változtatás kell annak érdekében, hogy ismét felvegye a versenyt az Egyesült Államokkal és Kínával. Orbán Viktor számos megoldási javaslatot emelt ki az előadásában és érezhetően a megbékélés szándékával érkezett. Ennek ellenére az Európai Parlament balliberális többsége lényegében nekiesett a magyar kormányfőnek és pártpolitikai vitává süllyesztette az Európai Parlament ülését. A legmegdöbbentőbb Ursula von der Leyen beszéde volt, aki az Európai Bizottság elnökeként is élesen támadta Magyarországot, pedig neki semleges álláspontot kellene képviselnie az alapszerződések alapján – szögezte le az elemző.

Mindezek ellenére Orbán Viktor győztesen és megerősödve került ki a tegnapi vitából, ugyanis egyértelművé vált, hogy az Európai Parlament globalista többsége továbbra sem hajlandó belátni a brüsszeli kudarcokat, azokat ellepleznék Orbán Viktor démonizálásával és Magyarország támadásával. Nem hajlandóan belátni, hogy Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot, nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a szankciók nem működnek Oroszországgal szemben és továbbra sem látják be, hogy az illegális bevándorlás tönkreteszi Európát. Így hát könnyebb számukra a tények helyett kitalációkkal vitázniuk, így mindenféle hamis állítással támadták Magyarországot – mondta Deák Dániel.

A vita során látványos volt, hogy a magyarországi balliberális politikusok továbbra sem változtattak a taktikájukon és ismét külföldre vitték a belpolitikai frusztráltságukat – folytatta az elemző, kiemelve: Magyar Péter sem szakított azzal a káros baloldali hagyománnyal, hogy Brüsszelben teregetik ki a „belpolitikai szennyest”. Ez a magyar választók többsége számára meglehetősen visszatetsző, ugyanis ez Magyarország lejáratásának minősül külföldön, ami értelemszerűen nem szimpatikus a választók többségének.

Deák Dániel szerint a nyomás nem fog csökkenni Magyarországon, segítséget egyedül az amerikai választás jelenthet abban az esetben, ha Donald Trump lesz ismét az Egyesült Államok elnöke. Ebben az esetben az elemző szerint Brüsszel is kevésbé lehet támadó Magyarországgal szemben. Mindenesetre az Európai Parlament ismét egy zöldpárti holland EP-képviselőt bízott meg azzal, hogy a magyar jogállamiságról írjon jelentést, így a hazánk elleni hadjárat tovább folytatódik majd.  A holland Tineke Strik természetesen virtigli liberális képviselő, aki mindenben ellentétes véleményt képvisel, mint a magyar kormány, legyen az a háború vagy éppen a migráció. Judith Sargentini, Rui Taveres, Daniel Freund és Gwendoline Delbos-Corfield utódja egy jól beágyazott globalista politikus, aki gyakran mutatkozik utóbbi két társával, így nem is kérdés, hogy mi fog szerepelni majd a jelentésében Magyarországról – zárta videóelemzését Deák Dániel.